Legyél tagunk!

BELÉPÉS A SZAKSZERVEZETBE

Együtt biztonságos, mi nem hagyunk magadra!

Segítünk – Válaszolunk – Kiállunk Érted!

Munkáltatóval szemben

Ha nincsen a munkahelyeden alapszervezet, akkor keresd a területileg illetékes szakszervezeti tisztségviselőt. Ne feledd, az Alaptörvény értelmében minden munkavállalónak joga van szakszervezethez csatlakozni. Ha a munkáltató ezt megpróbálja megakadályozni, törvénysértést követ el!

Reprezentatívak vagyunk

A Pedagógusok Szakszervezete száz év érdekvédelmi tapasztalataival rendelkezik. Egyedüli reprezentatív szakszervezetként képviselhetjük az érdekegyezetésben és a szociális párbeszédben a köznevelésben, szakképzésben, gyermekvédelemben és a szakszolgálatoknál dolgozó munkavállalókat.

EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK!

Miért pont a Pedagógusok Szakszervezete?

Szolidaritás

A Pedagógusok Szakszervezetének tagjaként több tízezer kolléga szolidaritását és támogatását tudhatod magad mögött. Egyedül veszíthetsz, de együtt erősek vagyunk, győzni tudunk!

Valódi érdekvédelem

A valódi érdekvédelemhez összefogásra, a jogaikért bátran kiálló kollégákra van szükség. Nekünk, pedagógusoknak tisztában kell lennünk munkánk jelentőségével. A tantermekben mi rakjuk le az ország társadalmi és gazdasági jövőjének az alapjait és jogunk van az ezért cserébe minket megillető elismerésre és juttatásokra. A Pedagógusok Szakszervezete ezekért a jogokért küzd, mindannyiunk érdekében.

Kollektív szerződés

Tagjainknak váratlan élethelyzetekben nagyon gyorsan rendkívüli segélyt tudunk adni. Megfelelő taglétszám esetén kollektív szerződést tudunk kötni, amelyekkel a törvényi minimumon túli juttatásokat harcolhatunk ki a kollégáknak.

Ért már jogsérelem a munkáltatód részéről?

A PSZ ellátja a magyarországi közoktatási-nevelési intézményrendszer szakszervezeti tagjainak érdekvédelmi és érdekképviseletét.

A PSZ jogsegélyszolgálata tagjainak munkajogi segítséget ad. Ingyenes jogsegélyszolgálatot nyújtunk fizetéssel, juttatásokkal, munkaidővel vagy bármi egyébbel kapcsolatos munkajogi kérdésekben, szükség esetén bírósági pert is indítva.

A PSZ tagozatai a közoktatás minden ágában és minden korosztály érdekeit képviseli.

Részese lehetsz a PSZ által szervezett önsegélyezésnek, üdültetésnek, öntevékeny kulturális és sportmozgalomnak.

A PSZ az érdekvédelmi harcban nincs egyedül, nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik.

Részesülhetsz a szakszervezet által alapított kitüntetésből, az Eötvös József-emlékéremből.

Értesülhetsz a közoktatás és a szakszervezeti élet fontos eseményeiről, aktuális kérdéseiről a Pedagógusok Lapjából, de a legfrissebb információkhoz hozzájuthatsz

A PSZ – tagsági viszony önkéntes, amely a természetes személy írásbeli nyilatkozatával és annak elfogadásával jön létre. A szakszervezet tagja lehet az, aki elfogadja az alapszabályt és
az abban meghatározott tagdíjat rendszeresen fizeti.

A tagdíj mértéke

A bruttó béred összegének 1%-a

Ugye nem is olyan sok?

Töltsd ki a belépési nyilatkozatot és küld el a psztolna@pedagogusok.hu-ra!