Csatlakozz hozzánk, mert az érdekvédelem közös ügyünk, amelyben csak összefogással érhetünk el sikereket. Minél többen vagyunk, annál nagyobb súllyal esik latba a szavunk.

Pedagógusok Szakszervezete

JELEN VAGYUNK MINDEN MEGYÉBEN ÉS A FŐVÁROS VALAMENNYI KERÜLETÉBEN

A köznevelésben, szakképzésben, gyermekvédelemben dolgozók legnagyobb érdekvédelmi közössége Magyarországon. Munkáltatói, fenntartói és kormányzati szinten a szakszervezet az érdekérvényesítés egyetlen eszköze. Minden rendelkezésre álló eszközt felhasználunk, ha az oktatásban dolgozók érdekeinek védelmében kell kiállni.

Több mint 11 ezer tagunk állami, önkormányzati, egyházi és alapítványi intézmények dolgozója. A PSZ azért küzd, hogy ezt a munkát méltóképpen elismerjék és a pedagógusi pálya visszaszerezze azt a rangot, ami megilleti. Nem kapja meg a törvény szerint járó juttatásokat? Jogellenesen akarják módosítani, megszüntetni közalkalmazotti jogviszonyát, munkaviszonyát? A PSZ minden esetben szakszerű jogi segítséget nyújt.

A PSZ Magyarország legnagyobb és legrégebbi oktatási érdekvédelmi csoportja, jogelődünk az 1918-ban megalakult Magyarországi Tanítók Szakszervezete volt. A köznevelés és szakképzés egyetlen reprezentatív szakszervezeteként kollektív szerződéseket tudunk kötni a munkáltatókkal.  Ezeknek köszönhetően a pedagógusok,  munkavállalók a törvényben előírtakon felüli juttatásokat is kaphatnak. Évente több ezer ügyben képviseljük tagjainkat, akár a Kúria vagy az Alkotmánybíróság előtt is.

Minél többen vagyunk, annál nagyobb befolyásunk lesz az oktatásban dolgozók élet- és munkakörülményeinek javítására. Szakszervezetünk ereje a tagok létszámából és aktivitásából fakad. Tartozz te is közénk!

A PSZ nélkül

A mindenkori oktatási kormányzat akarata kritika és korlátok nélkül érvényesülhet minden téren. Munkavállalóként egyedül maradsz a munkáltatóval szemben, sokkal kisebb eséllyel tudod jogaidat érvényesíteni. Nem lehet kollektív szerződést kötni. Munkaügyi jogvita esetén az eljárás költségei téged terhelnek.

Csatlakozz hozzánk, ha nem akarod, hogy a fejed fölött hozzák a döntéseket, ha bele akarsz szólni a munkádat érintő döntésekbe. Büszkék vagyunk arra, hogy a tehetségek felfedezésével és gondozásával; a rossz körülmények között élő, leszakadó fiatalok segítésével gyerekek tömegeinek sikereihez járulunk hozzá.

A SIKERHEZ RÁD IS SZÜKSÉG VAN!

Mire jó a
szakszervezet?

Egyedül tényleg nem megy?

Ha pályakezdő pedagógusként helyezkedsz el egy iskolában, óvodában, hamarosan találkozni fogsz a Pedagógusok Szakszervezetével (PSZ).
A PSZ legfontosabb feladata az érdekvédelem. Oktatásban dolgozóként te is kiállhatsz majd jogaidért az intézményvezetővel, esetleg még a munkáltatóval szemben is. De gyakorlatilag semmilyen belszólásod nem lesz az oktatással kapcsolatos rendelkezések megalkotásába, ha nem vagy a tagunk.

Járási titkárok a Tolna megyében

Bonyhád – Nierné Földi Erika
Dombóvár – Takács Gábor
Paks – Kissné Fiziker Renáta
Szekszárd – Rácz Erika

Csatlakozz a PSZ-hez!

Ha oktatásban dolgozóként munkajogi vitába keveredsz, akkor választhatsz: meghátrálsz és lemondasz valamiről, ami járna neked, esetleg ügyvédet fogadsz, időt és pénzt nem kímélve pereskedsz az igazadért. Ha viszont szakszervezeti tag vagy, a PSZ-től ingyenes jogi segítséget kapsz, tanácsot adunk és képviselünk a bíróságon, ha kell, a Kúriáig vagy az Alkotmánybíróságig is elmegyünk!