Civil Sugárút – 2023. március 14-15. Mi ott leszünk! Téged is várunk!

Idén lesz 175 éves a 48-as forradalom és szabadságharc, így 48 órás ünneplésére, emlékezésre, demonstrációra, civil együttlétre hívunk mindenkit, 2023. március 14–15-én.

Ez a két nap a szolidaritásról, a polgári büszkeségről, a méltóságról és az együttműködésről szól.

Helyszínek: Hősök tere és az Andrássy út

A záró program 15-én, 15 órakor kezdődik a Hősök terén, ahonnan együtt vonulunk a Károly körúton, az Astorián és a Szabad sajtó úton keresztül az Erzsébet hídig.
A kétnapos Civil Sugárút egyik célja, hogy a civil szervezetek – amelyek oly sokat tettek ezért az országért, az elmúlt három évtizedben – szabadon bemutassák szakmai értékeiket, tevékenységeiket.
A közös emlékezés, ünneplés, bemutatkozás, ismerkedés, a legkülönbözőbb gyerek- és felnőtt programok mellett kiemelt célunk a civil együttműködés erősítése.
14-ére alternatív tanórákat, foglalkozásokat szervezünk, este civil agapé (szeretetvacsora) lesz, éjszakára pedig virrasztást szervezünk hőseink emlékére – napközben filmekkel, előadásokkal, beszélgetésekkel is megidézzük értékeiket, tanításaikat, példamutatásukat. Terveink szerint a programok között mindkét napon lesznek – időjárástól függően – beszélgetések emberjogi, oktatási, szociális, kulturális, egészségügyi, gazdasági és ökológiai problémákról. Lesz a sporttól a slam poetryig, a piactól a kézműves foglalkozásig és a gyermeksarokig sok minden más is.

Az egész eseménysorozatot akadálymentesnek tervezzük, hogy azok is velünk lehessenek, akik oly nehezen mozdulnak ki otthonukból, intézményeikből.
Kérjük, hogy amennyiben civil vagy szakmai szervezetként, közösségként, szakszervezetként, vagy akár önálló állampolgárokként kapcsolódnátok, legkésőbb február 24-ig jelezzetek vissza, és regisztráljatok ezen az űrlapon: https://forms.gle/v92yewvmyZdJ95CFA. További civil, szakmai szervezetek és szakszervezetek csatlakozására is számítunk.

Legyen ez a két nap valóban közös ünnepünk! Mert egy Magyarország van, mely közös hazánk, köztársaság, ahol mindenkit egyenlő jogok és kötelességek illetnek.

A Civil Sugárút szervezői, együttműködő szervezetei:

https://www.facebook.com/events/1552000038613037?active_tab=about